Таг - плата

Култура Македонија

Платите во културата ќе се порамнуваат по завршување на претседателските избори

Министерството за култура извршило анализа на потребните средства за нивелација, односно порамнување на платите на вработените во установите од областа на...

Македонија Политика

СДСМ: По рекордниот раст на просечната плата од 8,1 процент, априлската минимална плата расте за 3,3 проценти

„Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. По рекордниот раст на просечната плата...

Балкан

Работник му го запалил камионот на газдата: „Не земав плата 2 години, поубаво ќе ми биде во затвор“

Работник во фирма во Сплит, на пауза за ручек ги скршил стаклата на камионот на газдата, па го запалил. За да биде случајот уште полош, во близина имало 10...