Таг - Министерство за култура

Култура Македонија

Платите во културата ќе се порамнуваат по завршување на претседателските избори

Министерството за култура извршило анализа на потребните средства за нивелација, односно порамнување на платите на вработените во установите од областа на...

Култура Македонија

Собраниската Комисија за култура денеска ќе расправа за Годишната програма

Собраниската Комисија за култура денеска на седница треба да расправа за предлог-одлуката за одржување надзорна расправа за начинот на носење на Годишната...

Култура Македонија

Стручни комисии денеска ќе ги разгледуваат одбиените апликации од Министерството за култура

Стручните комисии од денеска ќе ги разгледуваат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура за 2019 година. „Со почеток...