Таг - Евреи

Македонија Политика

Средба Димитров-Сингер: Еврејската заедница има значајна улога во општествениот и културниот живот на земјава

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, денеска оствари средба со извршниот потпретседател на Светскиот Еврејски Конгрес, Роберт Сингер. Со кој...

Култура Македонија

Скопје одбележува 76 години од депортацијата на македонските Евреи

Со повеќе активности денеска во Скопје ќе бидат одбележани 76 години од депортацијата на македонските Евреи, во организација на Еврејската заедница и Фондот на...