Категорија - Култура

Култура Македонија

Македонија и Бугарија потпишаа Програма за соработка во областа на културата

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми и неговиот бугарски колега, Боил Банов вчера во Софија потпишаа Програма за соработка. Овој...

Култура

Отсега ќе се објавуваат содржини на македонски, албански и англиски јазик на сајтот на Министерството за култура

Најновите информации поврзани со работата на Министерството за култура на Република Македонија се поставени на редизајнираната веб-страница на Министерството...

Култура

Македонскиот документарец „Медена земја“ со низа награди на престижниот фестивал „Санденс“

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска победи на светски познатиот фестивал „Санденс“ кој се одржува во...