Категорија - Култура

Култура Македонија

„Некоректен и непрофесионален оркестар“, вели Лахај –Тенорот одлучи концертот да го одржи без оркестар(ВИДЕО)

Албанскиот тенор со светска слава, Рам Лахај, в четвртокот одржа концерт пред скопската публика во салата на Македонска опера и балет. Иако планот беше Лахај...

Култура Македонија

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја...