Категорија - Култура

Култура

КУД „8 Октомври“ од Крива Паланка учествуваше на Меѓународен детски фолклорен фестивал

Културно-уметничкото фолклорно друштво „8 Октомври“ кое работи и функционира како секција на националната установа Центар за култура Крива Паланка со...

Култура Македонија

Асаф Адеми и Александар Богдановиќ потпишаа Програма за културна соработка меѓу Северна Македонија и Црна Гора

Министерот за култура Асаф Адеми, денеска со министерот за култура на Црна Гора, Александар Богдановиќ ја потпишаа и Програмата за културна соработка за...

Култура Македонија

Платите во културата ќе се порамнуваат по завршување на претседателските избори

Министерството за култура извршило анализа на потребните средства за нивелација, односно порамнување на платите на вработените во установите од областа на...