Категорија - Бизнис

Бизнис

Арсовска: Во соработка со стопанството да се одреди начинот за избор на најповолна понуда за јавните набавки

Сериозен проблем ќе биде ако претставници на приватниот сектор не бидат консултирани при носењето на подзаконската регулатива за јавните набавки. Што се...

Бизнис Македонија Политика

Формирана е комисија која треба да спроведе постапка за изградба на систем за дистрибуција на природен гас

На денешната владина седница донесено е решение за формирање комисија за спроведување на постапката за доделување договор за воспоставување на јавно-приватно...

Балкан Бизнис

Цената на сувлаки во Грција се качи на три евра поради поморот на свињи во Кина

Новоформираниот синдикат на производители на сувлаки од Атина објави дека цената на сувлаки, традиционално јадење што го сакаат и туристите и локалното...