Култура Македонија

Бузалкова за ревидираната програма за култура: „Забошотување, затнување усти, залажување…“

„За оние кои сè уште не виделе, излезе ‘ревидираната’ Годишна програма на проекти од национален интерес во културата. По мене, сè уште скандалозна“.

„Освен корекциите на кардиналните грешки и на катастрофалните одлуки во неколку случаи, сето друго е токму како што предвидов – забошотување, ‘затнување усти’, пополнување дупки, залажување, тивка уцена на оние кои сакаат нивните институции да продолжат да постојат и проектите сепак да бидат реализирани, како-така“, пишува во објавата на Фејсбук режисерката Зоја Бузалковска за ревидираната Годишна програма на проекти од национален интерес во културата.

За оние кои сè уште не виделе, излезе „ревидираната“ Годишна програма на проекти од национален интерес во културата. По…

Gepostet von Zoja Buzalkovska am Dienstag, 12. März 2019