Архива - март 2019

Политика Свет

Полицијата примила повеќе од 1.600 жалби за изборни нерегуларности во Украина

Украинската полиција соопшти дека примила повеќе од 1.600 жалби во врска со нерегуларностите на претседателските избори што се одржаа во земјата. Украинското...

Балкан Политика

Хоџај: Таксата на српскиот увоз го постигна својот ефект, време е да се суспендира

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај смета дека одлуката на неговата Влада за воведување такса од 100 отсто на увозот од Србија и Босна и Херцеговина, го...

Македонија Политика

Манчевски: Зголемен бројот на вработени во јавниот сектор, државна плата земаат вкупно 143.184 луѓе

Минатата година во јавниот сектор имало повеќе вработени во однос на 2017 година, односно вработени се 3.346 луѓе повеќе. Најмногу вработени имало во труд и...